Torta Stracciatella
1. avgusta, 2015
: 15 min
: 15 min
: 30 min
: Srednje
Torta Stracciatella

Sestavine
- Biskvit:
- 90g Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 25g masla
- 15g Sukrin
- Nadev:
- 450g skute
- 150ml sladke smetane
- sok 1/4 limone
- 4 žličke vanilijeve arome
- 4 žlice ruma
- 4 žlice zdrobljenih kakavovih zrn
- 75g Sukrin
- 1 vrečka želatine v prahu
- Posip:
- Temna čokolada
Postopek
- Korak 1 Vse sestavine za podlago zmešamo v čvrsto maso ter jo potisnemo na dno pekača.
- Korak 2 Pečemo v predhodno ogreti pečici, cca. 15min na 180°C oz. toliko da malo porjavi.
- Korak 3 Medtem ko se masa ohlaja pripravimo nadev.
- Korak 4 V skuto stresemo vse sestavine razen smetane in želatine ter dobro premešamo.
- Korak 5 Medtem pripravimo želatino po navodilih na vrečki, le da jo raztopimo v 50ml smetane.
- Korak 6 Ostalih 100ml smetane stepemo.
- Korak 7 Skuti primešamo smetano z želatino takoj ko se smetana z želatino dobro vmeša v ostali nadev dodamo še stepeno smetano na koncu pa še vlijemo v pekač in pustimo čez noč v hladilniku.
- Korak 8 Posujemo z nastrgano čokolado ter jpostrežemo.
Za komentiranje, se morate prijaviti