Torta Stracciatella

Torta Stracciatella

1. August, 2015
: 15 min
: 15 min
: 30 min
: Srednje

Torta Stracciatella

By:

Ingredients
  • Biskvit:
  • 90g Sukrin razmaščene mandljeve moke
  • 25g masla
  • 15g Sukrin
  • Nadev:
  • 450g skute
  • 150ml sladke smetane
  • sok 1/4 limone
  • 4 žličke vanilijeve arome
  • 4 žlice ruma
  • 4 žlice zdrobljenih kakavovih zrn
  • 75g Sukrin
  • 1 vrečka želatine v prahu
  • Posip:
  • Temna čokolada
Directions
  • Step 1 Vse sestavine za podlago zmešamo v čvrsto maso ter jo potisnemo na dno pekača.
  • Step 2 Pečemo v predhodno ogreti pečici, cca. 15min na 180°C oz. toliko da malo porjavi.
  • Step 3 Medtem ko se masa ohlaja pripravimo nadev.
  • Step 4 V skuto stresemo vse sestavine razen smetane in želatine ter dobro premešamo.
  • Step 5 Medtem pripravimo želatino po navodilih na vrečki, le da jo raztopimo v 50ml smetane.
  • Step 6 Ostalih 100ml smetane stepemo.
  • Step 7 Skuti primešamo smetano z želatino takoj ko se smetana z želatino dobro vmeša v ostali nadev dodamo še stepeno smetano na koncu pa še vlijemo v pekač in pustimo čez noč v hladilniku.
  • Step 8 Posujemo z nastrgano čokolado ter jpostrežemo.