Torta malinina planica
27. avgusta, 2019
: 10
: 20 min
: 20 min
: 2 hr
: Srednje
Torta po navdihu slavnega sladoleda Planica, s tem da je jagodno kremo nadomestila osvežilna malinina krema.

Sestavine
- Biskvit:
- 50g Sukrin razmaščene sončnične moke
- 2 jajci
- 25g kakava
- 75ml sladke smetane
- 50g Sukrina
- 1/2 čž pecilnega praška
- Čokoladna krema:
- 100g mascarponeja
- 150ml sladke smetane
- 90g Torras čokoladnih kapljic
- 15g Sukrina
- Malinina krema:
- 200g mascarponeja
- 50ml sladke smetane
- 100g zamrznjenih malin
- 30g Sukrin Melis
- 3 listi želatine
- Vanilijeva krema:
- 200g mascarponeja
- 50ml sladke smetane
- 2 rumenjaka
- 1 strok vanilije
- 30g Sukrin Melis
- 3 listi želatine
Postopek
- Korak 1 Biskvit ø18cm: Z mešalnikom stepemo jajca, da se spenijo.
- Korak 2 Medtem zmešamo skupaj vse suhe sestavine.
- Korak 3 Med neprestanim mešanjem postopoma dodamo moko z ostalimi suhimi sestavinami k jajcem ter mešano dokler ne dobimo gosto maso.
- Korak 4 Maso vlijemo v pekač, katerega pečemo cca 20min na 180ºC, v predhodno segreti pečici.
- Korak 5 Čokoladna krema: Smetano kuhamo skupaj s Sukrinom, dokler se ne raztopi.
- Korak 6 Dodamo čokolado in jo raztopimo.
- Korak 7 Čokolado odstavimo ter pustimo, da se malo ohladi, medtem pa stepemo preostalo sladko smetano.
- Korak 8 Ohlajeno čokolado med neprestanim mešanjem, prilijemo k mascarponeju, nato pa vmešamo še stepeno sladko smetano.
- Korak 9 Čokoladno kremo nanesemo na torto, ter jo damo v hladilnik, da se krema strdi.
- Korak 10 Malinina krema: Maline skuhamo skupaj s Sukrin Melis , spasiramo ter precedimo skozi sito, da odstranimo malinine koščice.
- Korak 11 Še toplim malinam dodamo še želatino ter damo na stran, da se ohladi.
- Korak 12 Medtem stepemo sladko smetano.
- Korak 13 Ohlajene maline primešamo mascarponeju nato pa še stepeno sladko smetano.
- Korak 14 Kremo nanesemo na torto in jo vrnemo v hladilnik, da se ohladi.
- Korak 15 Vanilijeva krema: Sladko smetano, Sukrin Melis in vanilijev strok kuhamo cca 10min.
- Korak 16 Medtem rahlo stepemo rumenjake ter jih na koncu kuhanja, med neprestanim mešanjem dodamo smetani.
- Korak 17 Dodamo še želatino ter odstavimo, da se ohladi.
- Korak 18 Ohlajeno smetano, primešamo mascarponeju ter dobro stepemo.
- Korak 19 Kremo nadevamo na torto ter jo ponovno damo v hladilnik, tokrat je najbolje, da jo pustimo kar čez noč.
- Korak 20 Naslednji dan jo okrasimo ter postrežemo.
Za komentiranje, se morate prijaviti