Torta dvojna čokolada

Torta dvojna čokolada

26. maja, 2019
: 6
: 1 hr
: 35 min
: 2 hr
: Srednje

Ko se združijo, čokolada, spet čokolada in torta.. 😄

Objavil:

Sestavine
Postopek
  • Korak 1 Z mešalnikom zmešamo vse sestavine za biskvi, da dobimo gosto maso.
  • Korak 2 Maso vlijemo v dva pekača, seveda enake velikosti.
  • Korak 3 Pečemo 35min na 180ºC, v predhodno segreti pečici.
  • Korak 4 Za kremo najprej stepemo kremni sir skupaj z maslom in vanilijo.
  • Korak 5 Ko je krema dobro stepena in in gladka, začnemo postopoma dodajati še kakav in Sukrin.
  • Korak 6 Spodnji biskvit navlažimo z mešanico vode, ruma in Sukrin Melisa, ter ga prekrijemo z 2/3 kreme.
  • Korak 7 Na kremo položimo še drugi biskvit, ki ga tudi navlažimo, a manj kot spodnjega.
  • Korak 8 Odstranimo obod pekača ter torto premažemo z ostalo tretino kreme in okrasimo po želji.