Torta dvojna čokolada
26. maja, 2019
: 6
: 1 hr
: 35 min
: 2 hr
: Srednje
Ko se združijo, čokolada, spet čokolada in torta.. 😄

Sestavine
- Biskvit ø18cm:
- 125g Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 70g kakava
- 3 jajca
- 200ml mandljevega mleka
- 60g masla
- 100g Sukrina
- Sol
- Krema:
- 400g kremnega sira
- 50g masla
- 100g Sukrin Melis
- 95g kakava
- Vanilija
- Navlažitev biskvita:
- Rum
- Voda
- Sukrin Melis
Postopek
- Korak 1 Z mešalnikom zmešamo vse sestavine za biskvi, da dobimo gosto maso.
- Korak 2 Maso vlijemo v dva pekača, seveda enake velikosti.
- Korak 3 Pečemo 35min na 180ºC, v predhodno segreti pečici.
- Korak 4 Za kremo najprej stepemo kremni sir skupaj z maslom in vanilijo.
- Korak 5 Ko je krema dobro stepena in in gladka, začnemo postopoma dodajati še kakav in Sukrin.
- Korak 6 Spodnji biskvit navlažimo z mešanico vode, ruma in Sukrin Melisa, ter ga prekrijemo z 2/3 kreme.
- Korak 7 Na kremo položimo še drugi biskvit, ki ga tudi navlažimo, a manj kot spodnjega.
- Korak 8 Odstranimo obod pekača ter torto premažemo z ostalo tretino kreme in okrasimo po želji.
Za komentiranje, se morate prijaviti