Torta čokolada & vanilija

Torta čokolada & vanilija

4. March, 2018
: 8
: 1 hr
: 25 min
: 4 hr
: Težje

Black & White tj. Čokolada & Vanilija, je najboljša kombinacija, se strinjaš? 👍😊

By:

Ingredients
Directions
 • Step 1 Biskvit:
  Jajca ločimo. Rumenjake stepamo skupaj s Sukrinom tako dolgo, da se spenijo in nastane puhasta krema v drugi posodi pa stepemo beljake skupaj s sčepcem soli v sneg. Rumenjakovi kremi začnemo izmenično dodajati beljakov sneg ter suhe sestavine, ki smo jih prej premešali skupaj ter ročno s špatulo zelo nežno mešamo. Premešano maso za testo nežno vlijemo v pekač obložen s peki papirjem ter maso še enkrat nežno premešamo v pekaču. Pečemo v predhodno segreti pečici na 180°C cca 20-25 min.
 • Step 2 Čokoladna krema:
  Čokolado ter Sukrin melis raztopimo v sladki smetani ter jo postavimo v hladilnik vsaj 8 ur, da se dobro ohladi. Ohlajeno čokoladno smetano stepemo ter ji dodamo še mascarpone in še naprej stepamo, da dobimo gladko kremo.
 • Step 3 Vanilijeva krema:
  Posebej stepemo sladko smetano ter mascarpone skupaj z vanilijevo aromo in Sukrin Melis. Združimo stepeno smetano ter mascarpone ter še enkrat na hitro stepemo.
 • Step 4 Premaz:
  Enak postopek kot za vanilijevo kremo
 • Step 5 Zdaj pa lahko začnemo sestavljati torto. Ohlajen biskvit prerežemo na tri enake dele. Prvo plast najprej navlažimo nato nanjo namažmo čokoladno kremo ter nanjo položimo drugo plast biskvita, ki ga tudi navlažimo. V tej fazi postavimo torto za vsaj 2 ure v hladilnik, da se krema malo strdne nato nadaljujemo z nanosom vanilijeve kreme na katero položimo še zadnjo plast biskvita. Torto postavimo nazaj v hladilnik še za vsaj dodatne 4 ure. Ko je dodobra ohlajena ji odstranimo okvir ter premažemo s še zadnjo kremo.
  P.S. Torta je veliko boljša naslednji dan, tako da se splača potrpeti