Snickerdoodle piškoti
1. decembra, 2016
: 15 min
: 20 min
: 30 min
: Preprosto
Enim bolj, drugim pa manj znani Snickerdoodle piškoti so piškoti z velikooo sladkorja in cimeta. Med Američani so v predbožičnem času zelo priljubljeni, v zadnjem času pa osvajajo tudi slovenske kuhinje. In zakaj ne bi naredili takih brez moke in dodanega sladkorja, ki so vseeno zelo sladki in s polnim okusom po cimetu?

Sestavine
- Piškoti:
- 300g Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 200g Sukrin Melis
- 2 jajci
- 150g masla
- 1 pecilni prašek
- Vanilija
- Posip:
- 40g Sukrin
- 30g cejlonskega cimeta
Postopek
- Korak 1 Vse sestavine za piškote damo v posodo in mešamo, dokler ne dobimo zelo kompaktnega testa. Testo pustimo počivati deset minut, nato z roko oblikujemo kroglice, težke 15 g, ki jih povaljamo v mešanici sladila Sukrin in cimeta.
- Korak 2 Kroglice postavimo na pladenj, obložen s papirjem za peko, ter jih na tanko sploščimo z dnom kozarca ali z drugo ravno podlago. Pečemo jih 8 do 9 minut v predhodno segreti pečici pri 180 ˚C.
Za komentiranje, se morate prijaviti