Snickerdoodle piškoti

Snickerdoodle piškoti

1. decembra, 2016
: 15 min
: 20 min
: 30 min
: Preprosto

Enim bolj, drugim pa manj znani Snickerdoodle piškoti so piškoti z velikooo sladkorja in cimeta. Med Američani so v predbožičnem času zelo priljubljeni, v zadnjem času pa osvajajo tudi slovenske kuhinje. In zakaj ne bi naredili takih brez moke in dodanega sladkorja, ki so vseeno zelo sladki in s polnim okusom po cimetu?

Objavil:

Sestavine
Postopek
  • Korak 1 Vse sestavine za piškote damo v posodo in mešamo, dokler ne dobimo zelo kompaktnega testa. Testo pustimo počivati deset minut, nato z roko oblikujemo kroglice, težke 15 g, ki jih povaljamo v mešanici sladila Sukrin in cimeta.
  • Korak 2 Kroglice postavimo na pladenj, obložen s papirjem za peko, ter jih na tanko sploščimo z dnom kozarca ali z drugo ravno podlago. Pečemo jih 8 do 9 minut v predhodno segreti pečici pri 180 ˚C.