Šarkelj
7. oktobra, 2015
: 6
: 10 min
: 30 min
: 40 min
: Preprosto
Enostaven in zelo dober postrežen z maslom.

Sestavine
- 6 jajc
- 60g Sukrin razmaščene kokosove moke
- 45g Sukrin
- 100ml sladke smetane
- 100ml vode
- Dodatki po želji: rum, vanilija, pomarančna lupinica, čokoladne kapljice
Postopek
- Korak 1 Ločimo beljake in rumenjake.
- Korak 2 Rumenjake stepemo s Sukrinom, da se spenijo, v drugi posodi pa stepemo beljake v trd sneg.
- Korak 3 K rumenjakom izmenično dodajamo kokosovo moko in tekoče sestavine ter pazimo, da ne damo preveč kokosove moke naenkrat.
- Korak 4 Dodamo še dodatke po želji nato pa ročno vmešamo še beljakovn sneg.
- Korak 5 Maso prelijemo v namaščen pekač za šarklje in damo pečt na 180°C za 30 min.
Za komentiranje, se morate prijaviti