Sacher torta

Sacher torta

19. decembra, 2018
: 8
: 2 hr
: 30 min
: 2 hr 30 min
: Srednje

LCHF Sacher torta!

Objavil:

Sestavine
Postopek
  • Korak 1 Ločimo beljake in rumenjake ter prižgemo pečico na 180°C
  • Korak 2 Čokolado in maslo postavimo nad vodno kopel, da se raztopi, medtem pa rumenjake penasto stepemo s Sukrinom in vanilijo
  • Korak 3 V ločeni posodi stepemo beljake
  • Korak 4 Stopljeno čokolado (pazimo, da je ne segrejemo preveč) in rum, prilijemo k rumenjakom ter nadaljujemo s stepanjem
  • Korak 5 Čokoladni masi izmenično dodajamo mešanico mok ter pecilnega in stepene beljake
  • Korak 6 Maso prelijemo v namaščen (še boljše z peki papirjem obložen) pekač ter porinemo v pečico za 30min
  • Korak 7 Pečen biskvit prerežemo na pol, ter pustimo, da se ohladi
  • Korak 8  Spodnji del biskvita premažemo z marmelado, pokrijemo z drugim delom biskvita ter postavimo v hladilnik za pol ure
  • Korak 9 Vodo zavremo in ji dodamo Sukrin
  • Korak 10  Med neprestanim mešanjem kuhamo dokler se Sukrin popolnoma stopi
  • Korak 11  Vodo odstavimo, da se rahlo ohladi, medtem pa čokoladne kapljice, sesekljamo na manjše koščke
  • Korak 12  Vodo prelijemo čez čokolado in premešamo, da dobimo homogen preliv
  • Korak 13  Takoj prelijemo čez torto in z enim potegom čez torto poravnamo
  • Korak 14  Pred serviranjem naj torta odleži v hladilniku (najboljše čez noč)