Sacher torta
19. decembra, 2018
: 8
: 2 hr
: 30 min
: 2 hr 30 min
: Srednje
LCHF Sacher torta!

Sestavine
- Biskvit (18cm):
- 4 jajca
- 100g masla
- 100g Torras čokoladne kapljice
- 50g Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 20g Sukrin razmaščene sezamove moke
- 80g Sukrin
- Vanilija
- čž pecilnega
- ščep soli
- Nadev:
- 150g Sukrin marelične marmelade
- Preliv:
- 150g Torras čokoladne kapljice
- 75 - 85ml vode
- 70g Sukrin
- 10 - 15ml ruma
Postopek
- Korak 1 Ločimo beljake in rumenjake ter prižgemo pečico na 180°C
- Korak 2 Čokolado in maslo postavimo nad vodno kopel, da se raztopi, medtem pa rumenjake penasto stepemo s Sukrinom in vanilijo
- Korak 3 V ločeni posodi stepemo beljake
- Korak 4 Stopljeno čokolado (pazimo, da je ne segrejemo preveč) in rum, prilijemo k rumenjakom ter nadaljujemo s stepanjem
- Korak 5 Čokoladni masi izmenično dodajamo mešanico mok ter pecilnega in stepene beljake
- Korak 6 Maso prelijemo v namaščen (še boljše z peki papirjem obložen) pekač ter porinemo v pečico za 30min
- Korak 7 Pečen biskvit prerežemo na pol, ter pustimo, da se ohladi
- Korak 8 Spodnji del biskvita premažemo z marmelado, pokrijemo z drugim delom biskvita ter postavimo v hladilnik za pol ure
- Korak 9 Vodo zavremo in ji dodamo Sukrin
- Korak 10 Med neprestanim mešanjem kuhamo dokler se Sukrin popolnoma stopi
- Korak 11 Vodo odstavimo, da se rahlo ohladi, medtem pa čokoladne kapljice, sesekljamo na manjše koščke
- Korak 12 Vodo prelijemo čez čokolado in premešamo, da dobimo homogen preliv
- Korak 13 Takoj prelijemo čez torto in z enim potegom čez torto poravnamo
- Korak 14 Pred serviranjem naj torta odleži v hladilniku (najboljše čez noč)
Za komentiranje, se morate prijaviti