Sacher torta

Sacher torta

19. December, 2018
: 8
: 2 hr
: 30 min
: 2 hr 30 min
: Srednje

LCHF Sacher torta!

By:

Ingredients
Directions
  • Step 1 Ločimo beljake in rumenjake ter prižgemo pečico na 180°C
  • Step 2 Čokolado in maslo postavimo nad vodno kopel, da se raztopi, medtem pa rumenjake penasto stepemo s Sukrinom in vanilijo
  • Step 3 V ločeni posodi stepemo beljake
  • Step 4 Stopljeno čokolado (pazimo, da je ne segrejemo preveč) in rum, prilijemo k rumenjakom ter nadaljujemo s stepanjem
  • Step 5 Čokoladni masi izmenično dodajamo mešanico mok ter pecilnega in stepene beljake
  • Step 6 Maso prelijemo v namaščen (še boljše z peki papirjem obložen) pekač ter porinemo v pečico za 30min
  • Step 7 Pečen biskvit prerežemo na pol, ter pustimo, da se ohladi
  • Step 8  Spodnji del biskvita premažemo z marmelado, pokrijemo z drugim delom biskvita ter postavimo v hladilnik za pol ure
  • Step 9 Vodo zavremo in ji dodamo Sukrin
  • Step 10  Med neprestanim mešanjem kuhamo dokler se Sukrin popolnoma stopi
  • Step 11  Vodo odstavimo, da se rahlo ohladi, medtem pa čokoladne kapljice, sesekljamo na manjše koščke
  • Step 12  Vodo prelijemo čez čokolado in premešamo, da dobimo homogen preliv
  • Step 13  Takoj prelijemo čez torto in z enim potegom čez torto poravnamo
  • Step 14  Pred serviranjem naj torta odleži v hladilniku (najboljše čez noč)