Rum - kokos torta
22. septembra, 2015
: 6
: 20 min
: 30 min
: 55 min
: Srednje

Sestavine
- Biskvit
- 80g Sukrin razmaščene kokosove moke
- 40g kakava
- 6jajc
- 90g Sukrin
- 100ml mandljevega mleka ali sladke smetane
- 100ml vode
- 1 pecilni
- Rum
- Krema:
- 20g Sukrin Melis
- 150ml sladke smetane
- 250g mascarponeja
- 50g grobe kokosove moke
Postopek
- Korak 1 Rumenjake in beljake ločimo.
- Korak 2 Rumenjake dobro stepemo s sukrinom, da nastane penasta zmes.
- Korak 3 V drugi posodi stepemo beljake v čvrst sneg.
- Korak 4 V tretji posodi skupaj (dobro) zmešamo kokosovo moko, kakav in pecilni prašek in počasi dodajamo rumenjakom ob stalnem dolivanju mešanice vode, mandljevega mleka in ruma.
- Korak 5 Na koncu ročno primešamo še beljake.
- Korak 6 Testo vlijemo v pekač s premerom 18cm in pečemo v prej ogreti pečici na 180°C cca 55-60min (brez ventilacije).
- Korak 7 Ko je biskvit pečen, še toplega razrežemo na tri enake dele in pustimo da se ohladi, medtem pa pripravimo kremo.
- Korak 8 Mascarpone stepemo skupaj s kokosovo moko in Sukrinom.
- Korak 9 Ohlajen biskvit namočimo z mešanico vode ali mandljevega mleka in velikoooo ruma, malo počakamo da se vsa tekočina vpije in biskvite premažemo s kremo. S stepeno smetano prekrijemo torto ter okrasimo po želji in damo za nekaj ur v hladilnik, da postane krema bolj čvrsta, testo pa dobro navlaženo.
Za komentiranje, se morate prijaviti