Rum – kokos torta

Rum - kokos torta

22. septembra, 2015
: 6
: 20 min
: 30 min
: 55 min
: Srednje

Objavil:

Sestavine
Postopek
  • Korak 1 Rumenjake in beljake ločimo.
  • Korak 2 Rumenjake dobro stepemo s sukrinom, da nastane penasta zmes.
  • Korak 3 V drugi posodi stepemo beljake v čvrst sneg.
  • Korak 4 V tretji posodi skupaj (dobro) zmešamo kokosovo moko, kakav in pecilni prašek in počasi dodajamo rumenjakom ob stalnem dolivanju mešanice vode, mandljevega mleka in ruma.
  • Korak 5 Na koncu ročno primešamo še beljake.
  • Korak 6 Testo vlijemo v pekač s premerom 18cm in pečemo v prej ogreti pečici na 180°C cca 55-60min (brez ventilacije).
  • Korak 7 Ko je biskvit pečen, še toplega razrežemo na tri enake dele in pustimo da se ohladi, medtem pa pripravimo kremo.
  • Korak 8 Mascarpone stepemo skupaj s kokosovo moko in Sukrinom.
  • Korak 9 Ohlajen biskvit namočimo z mešanico vode ali mandljevega mleka in velikoooo ruma, malo počakamo da se vsa tekočina vpije in biskvite premažemo s kremo. S stepeno smetano prekrijemo torto ter okrasimo po želji in damo za nekaj ur v hladilnik, da postane krema bolj čvrsta, testo pa dobro navlaženo.