Rum-kokos jupiji
1. decembra, 2016
: 15 min
: 20 min
: 30 min
: Preprosto
Zagotovo poznate rum-kokos kroglice. Piškote in sendviče pa tudi vsi poznamo. Ko združimo rum-kokos, piškote in sendviče, nastanejo rum-kokos sendvič piškoti, imenovani rum-kokos jupiji.

Sestavine
- Piškoti:
- 200g Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 30g kakava v prahu
- 4 jajca
- 300g Sukrin Gold
- 50g kokosove moke + nekaj žlic za okras
- 50g masla
- 100ml sladke smetane
- 60ml ruma
- pol vrečke pecilnega praška
- ščepec soli
- Krema:
- 200g svežega kremnega sira (npr. Philadelphia)
- 200g masla
- 100g Sukrin Melis
- 20ml ruma
- 50g kokosove moke
- vanilja
Postopek
- Korak 1 V posodi premešamo vse suhe sestavine za piškote, nato dodamo še mokre. Dobro pregnetemo in s testom napolnimo brizgalno vrečko. Testo v obliki krogov nabrizgamo na pekač, obložen s papirjem za peko (iz te količine bi morali dobiti 50 kroglic, kar pomeni, da bo na koncu nastalo 25 jupijev). Pečemo 10 do 20 minut v predhodno segreti pečici pri 150 ˚C. Pečene piškote prestavimo na rešetko, da se ohladijo.
- Korak 2 Medtem pripravimo kremo. Najprej penasto stepemo maslo s sladilom Sukrin Melis. Nato dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. S kremo napolnimo brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in postavimo v hladilnik, da se ohladi.
- Korak 3 Nato začnemo sestavljati jupije. Kremo nabrizgamo na polovico piškotov (na sredino, ne čisto do roba), nato jih prekrijemo s preostalimi polovicami in stisnemo. Jupije shranimo v hladilnik.
Za komentiranje, se morate prijaviti