Rum-kokos jupiji

Rum-kokos jupiji

1. decembra, 2016
: 15 min
: 20 min
: 30 min
: Preprosto

Zagotovo poznate rum-kokos kroglice. Piškote in sendviče pa tudi vsi poznamo. Ko združimo rum-kokos, piškote in sendviče, nastanejo rum-kokos sendvič piškoti, imenovani rum-kokos jupiji.

Objavil:

Sestavine
  • Piškoti:
  • 200g Sukrin razmaščene mandljeve moke
  • 30g kakava v prahu
  • 4 jajca
  • 300g Sukrin Gold
  • 50g kokosove moke + nekaj žlic za okras
  • 50g masla
  • 100ml sladke smetane
  • 60ml ruma
  • pol vrečke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • Krema:
  • 200g svežega kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 200g masla
  • 100g Sukrin Melis
  • 20ml ruma
  • 50g kokosove moke
  • vanilja
Postopek
  • Korak 1 V posodi premešamo vse suhe sestavine za piškote, nato dodamo še mokre. Dobro pregnetemo in s testom napolnimo brizgalno vrečko. Testo v obliki krogov nabrizgamo na pekač, obložen s papirjem za peko (iz te količine bi morali dobiti 50 kroglic, kar pomeni, da bo na koncu nastalo 25 jupijev). Pečemo 10 do 20 minut v predhodno segreti pečici pri 150 ˚C. Pečene piškote prestavimo na rešetko, da se ohladijo.
  • Korak 2 Medtem pripravimo kremo. Najprej penasto stepemo maslo s sladilom Sukrin Melis. Nato dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. S kremo napolnimo brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in postavimo v hladilnik, da se ohladi.
  • Korak 3 Nato začnemo sestavljati jupije. Kremo nabrizgamo na polovico piškotov (na sredino, ne čisto do roba), nato jih prekrijemo s preostalimi polovicami in stisnemo. Jupije shranimo v hladilnik.