Pomarančno-cimetovi trikotniki

Pomarančno-cimetovi trikotniki

1. decembra, 2016
: 15 min
: 20 min
: 30 min
: Preprosto

Poznate Jaffa piškote in imate radi cimet? Slaščica pred vami bo v vas prebudila spomine na Jaffa piškote, namesto čokolade pa bo piko na in dodal cimet.

Objavil:

Sestavine
Postopek
  • Korak 1 Pečico segrejemo na 180 ˚C. V skledi premešamo 60 g razmaščene kokosove moke Sukrin in ostale suhe sestavine za biskvit ter stopljeno kokosovo maščobo. V drugi posodi stepemo jajci s sladilom Sukrin. Prilijemo sladko smetano in sirup FiberSirup Gold ter nadaljujemo stepanje, dokler masa ni penasta. Nato dodamo preostalih 10 g razmaščene kokosove moke Sukrin in na hitro premešamo, da se masa zgosti.
  • Korak 2 30 g te mase damo na stran, ostalo prilijemo k mešanici v prvi posodi in dobro pregnetemo. Oblikujemo kroglo, ki jo na pekaču, obloženem s papirjem za peko, sploščimo v krog debeline ca. 1 cm in premera ca. 17 cm. Krog razdelimo na osem večjih ali 16 manjših trikotnikov in jih ločimo. Trikotnike s pomočjo čopiča premažemo z maso, ki smo jo pred tem shranili. Pečemo jih 15 minut.
  • Korak 3 Medtem ko se trikotniki pečejo, stopimo kokosovo maščobo, ji primešamo sladilo Sukrin Melis in pomarančni sok ter odstavimo, da se ohladi. Pečene trikotnike ohlajamo vsaj 30 minut, nato jih prelijemo z glazuro. Počakamo, da se strdi, in postrežemo.