Osvežilna borovničeva torta

Osvežilna borovničeva torta

10. marca, 2019
: 6-8
: 30 min
: 20 min
: 12 hr
: Srednje

Osvežilna borovničeva torta s skuto 😋

Objavil:

Sestavine
  • Biskvit (ø16-18cm):
  • 35g Sukrin razmaščene mandljeve moke
  • 35g Sukrina
  • 2 jajci
  • Vanilija
  • Ščepec pecilnega
  • Borovničev žele:
  • 150g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
  • 100ml vode
  • 3 listi želatine
  • Sukrin Melis po okusu
  • Nadev:
  • 450g polnomastne skute (skuto lahko zamenjate z ricotto, sirnim namazom, mascarponejem, grškim jogurtom..)
  • 150ml sladke smetane
  • 75g Sukrina
  • 2 lista želatine
  • Sok 1/2 limone
  • 15ml ruma
  • Okras:
  • 100ml sladke smetane
  • Sukrin Melis po okusu
  • Borovnice
Postopek
  • Korak 1 Začnemo z borovničevim želejem. Borovnice, vodo in Sukrin Melis kuhamo do vretja nato pa spasiramo ter dodamo po navodilih pripravljeno želatino.
  • Korak 2 Borovničev sok prelijemo v dva enaka pekača, obložena z namašččeno prozorno folijo, da se žele ne bo prijel na folijo.
  • Korak 3 Pekača postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se želatina popolnoma strdne, najboljše čez noč.
  • Korak 4 Za biskvit, penasto stepemo jajci skupaj s Sukrinom in vanilijo.
  • Korak 5 Stepenim jajcem dodamo še mandljevo moko s pecilnim praškom ter mešamo, dokler ne dobimo gladko zmes.
  • Korak 6 Zmes prelijemo v pekač ter pečemo v predhodno segreti pečici na 170ºC, cca 15-20min.
  • Korak 7 Medtem pripravimo še nadev. Skuto ter vse ostale sestavine (želatino seveda stopimo – v malo smetane ali vodi), razen smetane, dobro premešamo. Nakoncu dodamo še stepeno smetano ter še enkrat na rahlo premešamo.
  • Korak 8 Začnemo zlagati torto. Biskvit premažemo s tanko plastjo nadeva.
  • Korak 9 Na enem borovničevem želeju zarežemo krog, širine cca 1-2cm. Trakec nežno prestavimo iz folije v pekač. Postopek ponovimo, le da drugi krog naredimo bolj na sredini borovničevega želeja.
  • Korak 10 Z dresirno vrečko, nabrizgamo nadev med borovničeve kroge ter nato še eno plast nad žele.
  • Korak 11 Na drugo plasti nadeva ponovimo postopek z borovničevim želejem, le da naj bo prvi krog izrezan 2cm stran od roba.
  • Korak 12 Ponovimo še brizganje nadeva ter torto postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se vsi deli med seboj povežejo.
  • Korak 13 Za konec stepemo še smetano skupaj s Sukrin Melis (lahko dodate tudi malo borovničevega soka za barvo) ter premažemo celo torto. Če nam je ostal borovničev žele, ga rahlo pokuhamo, da se stopi, skupaj s še nekaj borovnicami. Ko pokuhane borovnice ohladijo, prelijemo žez torto.