Orehova torta

Orehova torta

13. avgusta, 2014
: 1 hr 45 min
: 15 min
: 2 hr
: Srednje

Orehova torta

Objavil:

Sestavine
  • Biskvit
  • 7 žlic mletih orehov
  • 6 jajc
  • 170g Sukrin
  • Krema
  • 500g mascarponeja
  • 3 rumenjaki
  • 125ml sladke smetane
  • 4 žlice mletih orehov
  • 100g Sukrin
  • Aroma vanilije
  • Kakav
  • Ostalo
  • Mleko
  • Rum
  • Kakav
  • Orehi
Postopek
  • Korak 1 Biskvit: rumenjake stepemo skupaj s stevio, beljake pa v čvrst sneg. Rumenjakom dodamo orehe, premešamo, nato še beljake. Vlijemo v pekač in pečemo 15 minut na 175 – 180 stopinjah (ventilacijska). Damo ven in ohladimo. Ko je ohlajena, razrežemo na 4 enake dele.
  • Korak 2 Krema: rumenjake premešamo s stevio in segrevamo nad parno kopeljo, dokler ne nastane penasta masa. Med ohlajanjem rumenjakov segrejemo 1 dl mleka in ko zavre, oz. je tik pred vretjem, prelijemo čez orehe in premešamo. Medtem so se rumenjaki ohladili, zato jih primešamo mascarponeju. Ko se premeša, dodamo še orehe, na koncu pa še stepeno sladko smetano, žličko arome vanilije in malo kakava, da dodatno obarva kremo, a hkrati ne preveč, da še vedno prevladuje okus orehov. Kremo razdelimo na cca. 4 enake dele.
  • Korak 3 Začnemo zlagati. Prvo četrtino biskvita prelijemo z mlekom in rumom, nato damo gor kremo in ponovimo še dvakrat, zadnjo četrtino pustimo suho. Še nedokončano torto in četrtino kreme damo v hladilnik in počakamo pol oz. eno uro, da se krema malo strdi. Vzamemo iz hladilnika in premažemo torto z ostalo kremo. Poljubno okrasimo z orehi in s stepeno sladko smetano, ki ji dodamo malo kakava (ko je že stepena), da dobimo enako barvo kot mascarponejeva krema (če bi radi, da je sladka, dodajte še malo stevie).