Mojito torta
16. marca, 2019
: 6-8
: 6 hr
: 20 min
: 8 hr
: Srednje
Torta, ki po okusu spominja na mojito. 😋

Sestavine
- Biskvit (ø16-18cm):
- 75g Sukrin Razmaščena mandljeva moka
- 75g Sukrin Gold
- 2 jajci + 4 beljaki
- Vanilija
- Ščepec pecilnega
- Pest metinih listov(streti z možnarjem)
- Sok in skorjica 1/2 limete
- Beli rum
- Limetina jajčna krema:
- 4 rumenjaki
- 100g masla
- 200ml vode
- 100g Sukrin Melis
- Sok in lupina 1-2 limet
- 5g konjak moke ali 1/4 - 1/3 želatine fix
- Nadev:
- 500g sirnega namaza (ABC, Philadelphia,...)
- 200ml sladke smetane
- 125g Sukrin Gold
- 1/2 želatine fix
- Sok in lupina 2 limet
- Manjša pest metinih listov (streti z možnarjem)
- Beli rum (velikooo)
- Namočitev biskvita:
- 50ml vode
- Beli rum
- Meta
- Malo limetinega soka
- Okras:
- 100ml sladke smetane
- Sukrin Melis po okusu
Postopek
- Korak 1 Začnemo z limetino jajčno kremo. Limetin sok, nastrgano lupino, vodo ter maslo, segrevamo do vretja, medtem pa rumenjake stepemo skupaj s Sukrinom.
- Korak 2 Ko sok zavre ga med neprestanim mešanjem malo prilijemo k rumenjakom, nato pa rumenjake v vodo.
- Korak 3 Kremo med neprestanim mešanjem kuhamo dokler se ne začne gostiti. Dodamo še konjak ter nadaljujemo z mešanjem, da se še dodatno zgosti.
- Korak 4 Kuhano kremo pokrijemo s folijo, da se ne naredi skorjica ter pustimo, da se ohladi.
- Korak 5 Pripravimo biskvit. Posebej stepemo beljake ter rumenjake s Sukrinom.
- Korak 6 K rumenjakom dodamo vse sestavine razen beljakov ter dobro premešamo.
- Korak 7 Počasi vmešamo še beljake.
- Korak 8 2/3 testa vlijemo v okrogel pekač, ostalo 1/3 pa v ozek podolgovat.
- Korak 9 Testo pečemo 15 – 20min v predhodno ogreti pečici na 180ºC.
- Korak 10 Pečeno testo v podolgovatem pekaču malo namočimo z sokom ter zavijemo v rulado in pustimo, da se ohladi.
- Korak 11 Pripravimo kremo. Posebej stepemo smetano ter vse ostale sestavine nato pa ju združimo in damo v hladilnik dokler jajčna krema ni pripravljena.
- Korak 12 Začnemo s sestavljanjem torte. Spodnji biskvit namočimo z mešanico ruma, limete in mete.
- Korak 13 Nanj namažemo tanko plast jajčne kreme.
- Korak 14 Nato damo testo zvito v rulado na sredino torte.
- Korak 15 Rulado napolnemo z jajčno kremo.
- Korak 16 Okolico rulade napolnemo z ostalo kremo.
- Korak 17 Vrh torte premažemo s stepeno sladke smetane in damo v hladilnik, da se torta popolnoma ohladi.
Za komentiranje, se morate prijaviti