Mojito torta

Mojito torta

16. March, 2019
: 6-8
: 6 hr
: 20 min
: 8 hr
: Srednje

Torta, ki po okusu spominja na mojito. 😋

By:

Ingredients
  • Biskvit (ø16-18cm):
  • 75g Sukrin Razmaščena mandljeva moka
  • 75g Sukrin Gold
  • 2 jajci + 4 beljaki
  • Vanilija
  • Ščepec pecilnega
  • Pest metinih listov(streti z možnarjem)
  • Sok in skorjica 1/2 limete
  • Beli rum
  • Limetina jajčna krema:
  • 4 rumenjaki
  • 100g masla
  • 200ml vode
  • 100g Sukrin Melis
  • Sok in lupina 1-2 limet
  • 5g konjak moke ali 1/4 - 1/3 želatine fix
  • Nadev:
  • 500g sirnega namaza (ABC, Philadelphia,...)
  • 200ml sladke smetane
  • 125g Sukrin Gold
  • 1/2 želatine fix
  • Sok in lupina 2 limet
  • Manjša pest metinih listov (streti z možnarjem)
  • Beli rum (velikooo)
  • Namočitev biskvita:
  • 50ml vode
  • Beli rum
  • Meta
  • Malo limetinega soka
  • Okras:
  • 100ml sladke smetane
  • Sukrin Melis po okusu
Directions
  • Step 1 Začnemo z limetino jajčno kremo. Limetin sok, nastrgano lupino, vodo ter maslo, segrevamo do vretja, medtem pa rumenjake stepemo skupaj s Sukrinom.
  • Step 2 Ko sok zavre ga med neprestanim mešanjem malo prilijemo k rumenjakom, nato pa rumenjake v vodo.
  • Step 3 Kremo med neprestanim mešanjem kuhamo dokler se ne začne gostiti. Dodamo še konjak ter nadaljujemo z mešanjem, da se še dodatno zgosti.
  • Step 4 Kuhano kremo pokrijemo s folijo, da se ne naredi skorjica ter pustimo, da se ohladi.
  • Step 5 Pripravimo biskvit. Posebej stepemo beljake ter rumenjake s Sukrinom.
  • Step 6 K rumenjakom dodamo vse sestavine razen beljakov ter dobro premešamo.
  • Step 7 Počasi vmešamo še beljake.
  • Step 8 2/3 testa vlijemo v okrogel pekač, ostalo 1/3 pa v ozek podolgovat.
  • Step 9 Testo pečemo 15 – 20min v predhodno ogreti pečici na 180ºC.
  • Step 10 Pečeno testo v podolgovatem pekaču malo namočimo z sokom ter zavijemo v rulado in pustimo, da se ohladi.
  • Step 11 Pripravimo kremo. Posebej stepemo smetano ter vse ostale sestavine nato pa ju združimo in damo v hladilnik dokler jajčna krema ni pripravljena.
  • Step 12 Začnemo s sestavljanjem torte. Spodnji biskvit namočimo z mešanico ruma, limete in mete.
  • Step 13 Nanj namažemo tanko plast jajčne kreme.
  • Step 14 Nato damo testo zvito v rulado na sredino torte.
  • Step 15 Rulado napolnemo z jajčno kremo.
  • Step 16 Okolico rulade napolnemo z ostalo kremo.
  • Step 17 Vrh torte premažemo s stepeno sladke smetane in damo v hladilnik, da se torta popolnoma ohladi.