Mascarpone torta
14. novembra, 2015
: 15 min
: 15 min
: 30 min
: Srednje
Mascarpone torta

Sestavine
- Biskvit (spečemo 2x posebej) v ø18cm pekaču:
- 1 jajce
- 15g fino mletih lanenih semen
- 15g Sukrin razmaščene kokosove moke
- 15g poljubnih čokoladnih sirotkinih beljakovin (whey protein)
- 15g kakava
- 1/4 žličke sode bikarbone
- 75ml mleka ali mandljevega mleka
- 30g Sukrin
- Nadev:
- 250g mascarponeja
- Čokoladni preliv:
- 75g Torras čokoladne kapljice
- Nekaj žlic sladke smetane
- 30g Sukrin Melis
Postopek
- Korak 1 Vse sestavine za biskvit vržemo v skledo in dobro premešamo, damo v pekač in spečemo v prej ogreti pečici (z ventilacijo) na 180° cca 8-10min. Ponovimo še enkrat. Na obeh biskvitih odrežemo stran klobuk.
- Korak 2 Medtem segrejemo smetano v katero smo dali sukrin melis ter nalomimo čokolado in neprestano mešamo da se čokolada raztopi. Pustimo da se ohladi.
- Korak 3 Ko sta oba biskvita ohlajena začnemo zlagati. Najprej prvi biskvit, ki ga namočimo z nekaj žlicami mleka. Nanj damo 1/2 mascarponeja in prelijemo s 1/2 čokolade. Položimo še drugi biskvit na katerega namažemo ostali polovici mascarponeja in čokolade.
Za komentiranje, se morate prijaviti