Limetina pita (key lime pie)

Limetina pita (key lime pie)

19. julija, 2019
: 10
: 1 hr
: 30 min
: 2 hr
: Srednje

Osvežujoča pita za poletne dni.

Objavil:

Sestavine
Postopek
  • Korak 1 Testo pripravimo tako, da najprej stepemo maslo in Sukrin nato dodamo še mandljevo moko ter beljak
  • Korak 2 Testo naj 10min odleži v hladilniku, medtem pa se lotimo priprave kreme
  • Korak 3 Na srednje močnem ognju segrejemo smetano, maslo ter limetine olupke, medtem pa stepemo jajca ter rumenjak
  • Korak 4 Odstranimo limetine olupke iz smetane ter dodamo limetin sok in vanilijo
  • Korak 5 Med neprestanim mešanjem prilipejmo še jajca in segrevamo dokler se krema ne zgosti do gostote pudinga (krema ne sme zavreti, ker bodo nastale grudice)
  • Korak 6 Ko je krema kuhana jo odstavimo in na njo položimo prozorno folijo, da ne nastane skorjica na kremi in pustimo da se malo ohladi. Ta čas pripravimo testo
  • Korak 7 Med dvema peki papirjema razvaljamo 2/3 testa, ter ga preložimo v pekač, iz ostale 1/3 pa naredimo rob
  • Korak 8 Testo v pekaču prepikamo z vilicami in obložimo z rižem, da se testo ne dvigne
  • Korak 9 Pečemo v pečici cca 15min na 180°C, 10min pred koncem odstranimo riž
  • Korak 10 Vzamemo ven testo počakamo da se malo ohladi nato vanj prelijemo kremo
  • Korak 11 Pito vrnemo v pečico za dodatnih 10min.
  • Korak 12 Okrasimo s stepeno smetano.