Limetina pita (key lime pie)
19. julija, 2019
: 10
: 1 hr
: 30 min
: 2 hr
: Srednje
Osvežujoča pita za poletne dni.

Sestavine
- Testo (20cm pekač)
- 50g mletih mandljev
- 100g Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 75g masla
- 25g Sukrin
- 1 beljak
- Krema
- 250ml sladke smetane
- 100g masla
- 100ml limetinega soka (cca 6 limet)
- 80g Sukrin Melis
- 5 jajc
- 1 rumenjak
- Vanilija
- Okras
- 100ml sladke smetane
Postopek
- Korak 1 Testo pripravimo tako, da najprej stepemo maslo in Sukrin nato dodamo še mandljevo moko ter beljak
- Korak 2 Testo naj 10min odleži v hladilniku, medtem pa se lotimo priprave kreme
- Korak 3 Na srednje močnem ognju segrejemo smetano, maslo ter limetine olupke, medtem pa stepemo jajca ter rumenjak
- Korak 4 Odstranimo limetine olupke iz smetane ter dodamo limetin sok in vanilijo
- Korak 5 Med neprestanim mešanjem prilipejmo še jajca in segrevamo dokler se krema ne zgosti do gostote pudinga (krema ne sme zavreti, ker bodo nastale grudice)
- Korak 6 Ko je krema kuhana jo odstavimo in na njo položimo prozorno folijo, da ne nastane skorjica na kremi in pustimo da se malo ohladi. Ta čas pripravimo testo
- Korak 7 Med dvema peki papirjema razvaljamo 2/3 testa, ter ga preložimo v pekač, iz ostale 1/3 pa naredimo rob
- Korak 8 Testo v pekaču prepikamo z vilicami in obložimo z rižem, da se testo ne dvigne
- Korak 9 Pečemo v pečici cca 15min na 180°C, 10min pred koncem odstranimo riž
- Korak 10 Vzamemo ven testo počakamo da se malo ohladi nato vanj prelijemo kremo
- Korak 11 Pito vrnemo v pečico za dodatnih 10min.
- Korak 12 Okrasimo s stepeno smetano.
Za komentiranje, se morate prijaviti