Jaffa piškot torta
8. julija, 2018
: 4
: 30 min
: 25 min
: 7 hr
: Srednje
Kdo ne mara slavne jaffa piškote? No, tokrat torta v obliki in z okusom jaffa piškota

Sestavine
- Biskvit
- 2 jajci
- 30g Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 50g Sukrina
- čž pecilnega
- 20g masla ali kokosovega olja
- Pomarančna želatina
- Ena iztisnjena pomaranča (100ml soka)
- 50ml vode
- 2 lista želatine
- Sukrin Melis po okusu
- Čokolada
- 150g Torras čokoladne kapljice
- 2 žlici olja (oljčno / mct)
Postopek
- Korak 1 Začnemo z pripravo želatine. Iztisnemo sok ene pomaranče (100ml) ter ga precedimo skozi sito, da dobimo samo sok brez koščkov pomaranče
- Korak 2 Soku dodamo še Sukrin Melis ter vodo in začnemo počasi segrevati
- Korak 3 Med segrevanjem dodamo še želatino, ki smo jo prej pripravili po navodilih na vrečki
- Korak 4 Med mešanjem pazimo, da sok ne zavre, ko se vsa želatina stopi pa sok prelijemo v posodo (naj bo manjša od modela za biskvit, da bomo dobili značilni rob jaffa piškotov) z obliko (kupole) želatine v pravem piškotu, katero obložimo z prozorno folijo
- Korak 5 Posodo s sokom, damo v hladilnik dokler se popolnoma ne strdi
- Korak 6 Med čakanjem, začnemo z pripravo biskvita. Najprej ločimo jajca na beljake in rumenjake ter oboje stepemo v sneg
- Korak 7 Rumenjakom prilijemo še stopljeno maslo ali olje ter postopoma dodajamo še mešanico mandljeve moke in Sukrina ter snega beljakov
- Korak 8 Testo prelijemo v pekač ter pečemo cca 25min v predhodno ogreti pečici na 180°C
- Korak 9 Ko je vse pripravljeno in ohlajeno, počasi vzamemo želatino iz posode ter jo prevrnemo na biskvit
- Korak 10 Torto še prelijemo s stopljeno čokolado (ne sme biti topla, ker bo stopila želatino!) ter postavimo v hladilnik še za eno uro
Za komentiranje, se morate prijaviti