Jaffa piškot torta

Jaffa piškot torta

8. julija, 2018
: 4
: 30 min
: 25 min
: 7 hr
: Srednje

Kdo ne mara slavne jaffa piškote? No, tokrat torta v obliki in z okusom jaffa piškota

Objavil:

Sestavine
Postopek
  • Korak 1 Začnemo z pripravo želatine. Iztisnemo sok ene pomaranče (100ml) ter ga precedimo skozi sito, da dobimo samo sok brez koščkov pomaranče
  • Korak 2 Soku dodamo še Sukrin Melis ter vodo in začnemo počasi segrevati
  • Korak 3 Med segrevanjem dodamo še želatino, ki smo jo prej pripravili po navodilih na vrečki
  • Korak 4 Med mešanjem pazimo, da sok ne zavre, ko se vsa želatina stopi pa sok prelijemo v posodo (naj bo manjša od modela za biskvit, da bomo dobili značilni rob jaffa piškotov) z obliko (kupole) želatine v pravem piškotu, katero obložimo z prozorno folijo
  • Korak 5 Posodo s sokom, damo v hladilnik dokler se popolnoma ne strdi
  • Korak 6 Med čakanjem, začnemo z pripravo biskvita. Najprej ločimo jajca na beljake in rumenjake ter oboje stepemo v sneg
  • Korak 7 Rumenjakom prilijemo še stopljeno maslo ali olje ter postopoma dodajamo še mešanico mandljeve moke in Sukrina ter snega beljakov
  • Korak 8 Testo prelijemo v pekač ter pečemo cca 25min v predhodno ogreti pečici na 180°C
  • Korak 9 Ko je vse pripravljeno in ohlajeno, počasi vzamemo želatino iz posode ter jo prevrnemo na biskvit
  • Korak 10 Torto še prelijemo s stopljeno čokolado (ne sme biti topla, ker bo stopila želatino!) ter postavimo v hladilnik še za eno uro