Dekadentna čokoladna torta

Dekadentna čokoladna torta

28. februarja, 2016
: 30 min
: 30 min
: 1 hr
: Srednje

Dekadentna čokoladna torta

Objavil:

Sestavine
Postopek
  • Korak 1 Ločimo rumenjake in beljake.
  • Korak 2 Rumenjake stepemo skupaj s sukrinom, medtem ko beljake posebej stepemo s ščepcem soli.
  • Korak 3 Skupaj raztopimo maslo in čokolado.
  • Korak 4 Ko se malo ohladi prilijemo čokoladno zmes k rumenjakom, dobro premešamo in počasi vmešamo polovico beljakov.
  • Korak 5 Drugo polovico beljakov vmešamo ročno.
  • Korak 6 Testo vlijemo v Ø16 cm pekač in pečemo na 160°C cca 20-30min (jaz sem 40 min in je malo preveč).
  • Korak 7 Po želji lahko maso aromatizirate z rumom, pomarančo, limono,…
  • Korak 8 Za preliv pa v smetani raztopimo čokolado, dodamo Sukrin in prelijemo čez torto.