Crème brûlée 🍮

Crème brûlée

13. January, 2019
: 4
: 15 min
: 40 min
: 55 min
: Preprosto

Crème brûlée

By:

Ingredients
  • 4 rumenjaki
  • 350ml sladke smetane
  • 30g Sukrin
  • 20g Tagatoze
  • Strok vanilije
  • Vroča voda
  • Skorjica:
  • Tagatoza
Directions
  • Step 1 Prižgemo pečico na 150°C (z ventilacijo oz. 160°C brez).
  • Step 2 Medtem vanilijev strok prerežemo po dolgem, tako da ga odpremo, nato še na polovico, tako da iz enega stroka dobimo dva manjša oziroma krajša dela. Iz obeh polovičk, z noževo konico, postrgamo vanilijev prah, ki ga damo v smetano skupaj z prerezanim strokom.
  • Step 3 Smetano segrejemo skoraj do vretja nato jo odstavimo.
  • Step 4 K rumenjakom dodamo Sukrin ter tagatozo in dobro stepemo.
  • Step 5 Med stalnim mešanjem, k rumenjakom prilijemo toplo smetano.
  • Step 6 Zmes prelijemo v namenske modelčke, katere postavimo v globlji pekač.
  • Step 7 V pekač prilijemo vročo vodo, ki mora segati do 1.5cm pod robovi modelčkov.
  • Step 8 Pečemo 40min.
  • Step 9 Na pečene Crème brûlée-je posujemo malo tagatoze, ki jo karameliziramo z brenerjem.