Crème brûlée
13. januarja, 2019
: 4
: 15 min
: 40 min
: 55 min
: Preprosto
Crème brûlée

Postopek
- Korak 1 Prižgemo pečico na 150°C (z ventilacijo oz. 160°C brez).
- Korak 2 Medtem vanilijev strok prerežemo po dolgem, tako da ga odpremo, nato še na polovico, tako da iz enega stroka dobimo dva manjša oziroma krajša dela. Iz obeh polovičk, z noževo konico, postrgamo vanilijev prah, ki ga damo v smetano skupaj z prerezanim strokom.
- Korak 3 Smetano segrejemo skoraj do vretja nato jo odstavimo.
- Korak 4 K rumenjakom dodamo Sukrin ter tagatozo in dobro stepemo.
- Korak 5 Med stalnim mešanjem, k rumenjakom prilijemo toplo smetano.
- Korak 6 Zmes prelijemo v namenske modelčke, katere postavimo v globlji pekač.
- Korak 7 V pekač prilijemo vročo vodo, ki mora segati do 1.5cm pod robovi modelčkov.
- Korak 8 Pečemo 40min.
- Korak 9 Na pečene Crème brûlée-je posujemo malo tagatoze, ki jo karameliziramo z brenerjem.
Za komentiranje, se morate prijaviti