Čokoladni skinny cheesecake
10. decembra, 2016
: 8
: 1 hr
: 25 min
: 4 hr
: Težje
Replika čokoladne tortice iz znane restavracije

Sestavine
- Biskvit (20cm):
- 25g Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 25g mletih lešnikov
- 2 jajci
- 50g Sukrin
- 25g masla
- 25g Torras čokoladne kapljice
- žlička pecilnega praška
- ščep soli
- Mleko in rum za navlažitev (org. ni navlažen)
- Čokoladna krema:️
- 200g Torras čokoladne kapljice
- 250g mascarponeja
- 250 ml sladke smetane
- 100g Sukrin Melis
- Ganache:
- 100ml sladke smetane
- 50g Torras čokoladne kapljice
- 1 jž oljčnega olja
- 10g Sukrin Melis
- Okras (*če ne ostane dovolj ganache-a)
- 50ml dcl sladke smetane
- 25g Torras čokoladne kapljice
- Lešniki ali drugi oreščki
Postopek
- Korak 1 Biskvit:
V skledi nad vodno kopeljo raztopimo maslo in čokolado. Medtem ločimo jajca in v eni skledi stepemo rumenjake in Sukrin, v drugi pa beljake v trd sneg. V tretji posodi zmešamo skupaj Sukrin mandljevo moko, mlete lešnike in pecilni prašek. Stepenim rumenjakom začnemo postopoma dodajati mešanico moke in oreščkov ter sneg beljakov in počasi ročno vmešamo vse sestavine skupaj. Maso damo v tortni pekač in pečemo v predhodno segreti pečici na 180°C, 15 minut. Pečen biskvit ohladimo in po želji ga z zobotrebcem prebodemo in navlažimo z mešanico ruma in mleka. - Korak 2 Čokoladna krema:
Začnemo s pripravo kreme. Temno čokolado stopimo v skledi nad parno kopeljo. V drugi posodi stepemo mascarpone in Sukrin melis. Posebej stepemo sladko smetano in jo previdno primešamo k mascarponeju, nato primešamo še rahlo ohlajeno stopljeno temno čokolado. Kremo premažemo čez biskvit in poravnamo. Torto damo v hladilnik, da se krema malo ohladi. - Korak 3 Ganache:
Nadaljujemo s pripravo ganache-a. Počasi segrejemo smetano in pazimo, da ne zavre. Ko je dovolj segreta, dodamo Sukrin melis in čokolado ter mešamo, da se čokolada popolnoma raztopi, nato dodamo še JŽ oljčnega olja. Počakamo, da se rahlo ohladi nato pa ganache prelijemo čez torto in jo postavimo nazaj v hladilnik, da se ohladi. - Korak 4 Priporočam, da postrežete torto šele, ko se dobro ohladi.
Za komentiranje, se morate prijaviti