Čokoladni skinny cheesecake

Čokoladni skinny cheesecake

10. December, 2016
: 8
: 1 hr
: 25 min
: 4 hr
: Težje

Replika čokoladne tortice iz znane restavracije

By:

Ingredients
Directions
  • Step 1 Biskvit:
    V skledi nad vodno kopeljo raztopimo maslo in čokolado. Medtem ločimo jajca in v eni skledi stepemo rumenjake in Sukrin, v drugi pa beljake v trd sneg. V tretji posodi zmešamo skupaj Sukrin mandljevo moko, mlete lešnike in pecilni prašek. Stepenim rumenjakom začnemo postopoma dodajati mešanico moke in oreščkov ter sneg beljakov in počasi ročno vmešamo vse sestavine skupaj. Maso damo v tortni pekač in pečemo v predhodno segreti pečici na 180°C, 15 minut. Pečen biskvit ohladimo in po želji ga z zobotrebcem prebodemo in navlažimo z mešanico ruma in mleka.
  • Step 2 Čokoladna krema:
    Začnemo s pripravo kreme. Temno čokolado stopimo v skledi nad parno kopeljo. V drugi posodi stepemo mascarpone in Sukrin melis. Posebej stepemo sladko smetano in jo previdno primešamo k mascarponeju, nato primešamo še rahlo ohlajeno stopljeno temno čokolado. Kremo premažemo čez biskvit in poravnamo. Torto damo v hladilnik, da se krema malo ohladi.
  • Step 3 Ganache:
    Nadaljujemo s pripravo ganache-a. Počasi segrejemo smetano in pazimo, da ne zavre. Ko je dovolj segreta, dodamo Sukrin melis in čokolado ter mešamo, da se čokolada popolnoma raztopi, nato dodamo še JŽ oljčnega olja. Počakamo, da se rahlo ohladi nato pa ganache prelijemo čez torto in jo postavimo nazaj v hladilnik, da se ohladi.
  • Step 4 Priporočam, da postrežete torto šele, ko se dobro ohladi.