Čoko-vanili torta
2. junija, 2016
: 30 min
: 30 min
: 1 hr
: Srednje
Čoko-vanilijeva torta

Sestavine
- Biskvita:
- Biskvita sta narejena po receptu Stašine fit kuhinje - Torta čokoladne sanje, edina sprememba, namesto dveh beljakov, sem dal kar dve celi jajci
- Čokoladna krema:
- 250g mascarponeja
- 50g Torras čokoladne kapljice
- 50g Sukrin Melis
- Žlica mleka
- Vanilijeva krema:
- 250g mascarponeja
- 2 rumenjaka
- 50g Sukrin Melis
- Vanilijeva aroma
- Čokoladni preliv:
- 50g masla
- 50g Torras čokoladne kapljice
Postopek
- Korak 1 Spečemo oba biskvita medtem ko se ohlajajo pa pripravimo prvo kremo
- Korak 2 Mascarpone stepamo skupaj s Sukrin Melis, medtem pa raztopimo čokolado skupaj z žlico mleka. Ko se čokolada raztopi počakamo, da se malo ohladi in jo primešamo mascarponeju.
- Korak 3 Začnemo zlagati. V pekač položimo kokosov biskvit na katerega namažemo prvo kremo. Čez damo še drugi biskvit, katerega malo namočimo z mešanico ruma in vode ali ruma in mleka
- Korak 4 Zdaj pripravimo drugo kremo:
Rumenjakoma dodamo sukrin melis ter ju ob neprestanem mešanju segrevamo na vodni kopeli dokler ne začnejo puščati sledi za metlico. Rumenjakovo kremo vmešamo v preostali mascarpone in dodamo vanilijevo aromo. Dobro premešamo, namažemo čez drugi biskvit in damo v hladilnik za vsaj eno uro. - Korak 5 Ko je torta ohlajena odstranimo obod pekača in pripravimo čokoladni preliv.
- Korak 6 Segrejemo maslo in čokolado po želji sladkamo in prelijemo čez torto.
Za komentiranje, se morate prijaviti