Čoko-vanili torta

Čoko-vanili torta

2. junija, 2016
: 30 min
: 30 min
: 1 hr
: Srednje

Čoko-vanilijeva torta

Objavil:

Sestavine
Postopek
  • Korak 1 Spečemo oba biskvita medtem ko se ohlajajo pa pripravimo prvo kremo
  • Korak 2 Mascarpone stepamo skupaj s Sukrin Melis, medtem pa raztopimo čokolado skupaj z žlico mleka. Ko se čokolada raztopi počakamo, da se malo ohladi in jo primešamo mascarponeju.
  • Korak 3 Začnemo zlagati. V pekač položimo kokosov biskvit na katerega namažemo prvo kremo. Čez damo še drugi biskvit, katerega malo namočimo z mešanico ruma in vode ali ruma in mleka
  • Korak 4 Zdaj pripravimo drugo kremo:
    Rumenjakoma dodamo sukrin melis ter ju ob neprestanem mešanju segrevamo na vodni kopeli dokler ne začnejo puščati sledi za metlico. Rumenjakovo kremo vmešamo v preostali mascarpone in dodamo vanilijevo aromo. Dobro premešamo, namažemo čez drugi biskvit in damo v hladilnik za vsaj eno uro.
  • Korak 5 Ko je torta ohlajena odstranimo obod pekača in pripravimo čokoladni preliv.
  • Korak 6 Segrejemo maslo in čokolado po želji sladkamo in prelijemo čez torto.