Cimetove rolice

Cimetove rolice

6. februarja, 2018
: 12
: 30 min
: 25 min
: 1 hr
: Srednje

Moja šibka točka pred LCHF.. Cimetove rolice iz CINNABON verige 😍. Zato sem v zadnjih dneh (po zadnjem poskusu izpred dveh let), testiral dva nova različna recepta za cimetove rolice, z različnimi mokami Sukrin Slovenija in z današnjim rezultatom sem zelo vesel 🙂 bom pa probal še tretjo verzijo, če bo mogoče celo še boljša ☺️

Objavil:

Sestavine
  • Testo:
  • 200g mozzarelle (v kosu, za pizzo)
  • 85g Sukrin razmaščene mandljeve moke
  • 1 srednje veliko jajce
  • 30g sirnega namaza
  • sol
  • pecilni prašek
  • Nadev:
  • 50g stopljenega masla
  • 50g Sukrin Gold
  • cejlonski cimet (3 čajne žličke za bolj intenziven okus, drugače pa 2 žlički)
  • Preliv:
  • 25g sirnega namaza
  • 25g sladke smetane
  • aroma vanilije
  • 15g - 25g Sukrin Melis
Postopek
  • Korak 1 (Če nimate mikrovalovne p. kot jaz) Mozzarello naribajte ter jo na nizkem ognju med stalnim mešanjem raztopite. Ta postopek traja kar nekaj časa, je pa pomembno, da se segreva na res nizki moči, saj se bo v nasprotnem primeru mozzarella sesirila.
  • Korak 2 Ko je mozzarella raztopljena ji dodamo sirni namaz, dobro premešamo ter dodamo še stepeno jajce in še enkrat dobro premešamo.
  • Korak 3 V drugi posodi premešamo vse suhe sestavine ter jih dodamo mozzarelli in z roko vmesimo testo.
  • Korak 4 Še toplo testo razvaljamo med dvema peki papirjema na debelino cca 3mm ter v obliki kvadrata.
  • Korak 5 Testo premažemo z raztopljenim maslom, kateremu smo dodali Sukrin Gold ter cimet.
  • Korak 6 Testo nežno zrolamo v dolgo rolado ter narežemo rolice.
  • Korak 7 Rolice pečemo v predhodno segreti pečici na 180°C cca 12-15 min.
  • Korak 8 Za preliv stepemo sirni namaz skupaj s Sukrin Melis in aromo vanilije ter mu počasi primešamo stepeno sladko smetano.
  • Korak 9 Rolice prelijemo z prelivom in postrežemo.  


1 thought on “Cimetove rolice”

  • Pozdravljen Matej!
    Danes sem poskusila narediti cimetove rolice po tvojem receptu. Vse je šlo ok,le to me zanima,če je tudi tebi nastalo zelo mehko testo. Sem vseeno uspela razvajati in namazati,zviti v” rolado”.

    Težje jih je bilo le narezati in pobrati s peki papirja. Trenutno še čakajo,da gredo v pečico,ker peč tudi kruh,bom pa sporočila kako bodo uspele