Zelenjavna pita
6. marca, 2017
: 2
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Srednje
Kdo pa pravi, da morajo biti pite vedno sladke?

Sestavine
- Dno - 18cm
- 100g Sukrin razmaščene kokosove moke
- 1 jajce
- 70g masla
- 20g naribanega parmezana
- 1 čž indijskega trpotca
- Sol
- Česen v prahu
- Čebula v prahu
- Nadev
- 2 jajci
- Sveža zelenjava po želji (cvetača, brokoli, por, čebula, špinača, bučke, paprike,...)
- 25g naribanega sira (cheddar, edamec,...)
- Sol
- Poper
- Druge začimbe po želji (sladka paprika, dimljena paprika, česen v prahu, drobnjak, bazilika, peteršilj, origano,...)
- *za mesno različico dodaj suho mesnino (panceto, pršut, klobase,..) narezano na koščke
Postopek
- Korak 1 V posodi dobro zmešamo vse suhe sestavine, katerim prilijemo raztopljeno maslo in še enkrat dobro premešamo.
- Korak 2 Dodamo še jajce in z roko mešamo, da dobimo mehko testo.
- Korak 3 Oblikujemo kepo, ki jo ovijemo v folijo za živila in postavimo v hladilnik.
- Korak 4 Ohlajeno testo razporedimo v pekač in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180°C za 10min.
- Korak 5 Medtem ko se pita peče, v drugi posodi razžvrkljamo jajci in jima dodamo na koščke narezano zelenjavo ter začinimo.
- Korak 6 Jajčno – zelenjavno mešanico prelijemo čez testo ter posujemo s sirom.
- Korak 7 Pito vrnemo v pečico za dodatnih 20 min.
Za komentiranje, se morate prijaviti