Zelenjavna pita

Zelenjavna pita

6. marca, 2017
: 2
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Srednje

Kdo pa pravi, da morajo biti pite vedno sladke?

Objavil:

Sestavine
  • Dno - 18cm
  • 100g Sukrin razmaščene kokosove moke
  • 1 jajce
  • 70g masla
  • 20g naribanega parmezana
  • 1 čž indijskega trpotca
  • Sol
  • Česen v prahu
  • Čebula v prahu
  • Nadev
  • 2 jajci
  • Sveža zelenjava po želji (cvetača, brokoli, por, čebula, špinača, bučke, paprike,...)
  • 25g naribanega sira (cheddar, edamec,...)
  • Sol
  • Poper
  • Druge začimbe po želji (sladka paprika, dimljena paprika, česen v prahu, drobnjak, bazilika, peteršilj, origano,...)
  • *za mesno različico dodaj suho mesnino (panceto, pršut, klobase,..) narezano na koščke
Postopek
  • Korak 1 V posodi dobro zmešamo vse suhe sestavine, katerim prilijemo raztopljeno maslo in še enkrat dobro premešamo.
  • Korak 2 Dodamo še jajce in z roko mešamo, da dobimo mehko testo.
  • Korak 3 Oblikujemo kepo, ki jo ovijemo v folijo za živila in postavimo v hladilnik.
  • Korak 4 Ohlajeno testo razporedimo v pekač in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180°C za 10min.
  • Korak 5 Medtem ko se pita peče, v drugi posodi razžvrkljamo jajci in jima dodamo na koščke narezano zelenjavo ter začinimo.
  • Korak 6 Jajčno – zelenjavno mešanico prelijemo čez testo ter posujemo s sirom.
  • Korak 7 Pito vrnemo v pečico za dodatnih 20 min.