Skutini štruklji
3. februarja, 2018
: 45 min
: 45 min
: 1 hr 30 min
: Srednje
Ena najbolj razširjenih slovenskih tradicionalnih jedi.

Sestavine
- Testo:
- 50g Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 30g Sukrin razmaščene kokosove moke
- 30g indijskega trpotca
- 2 jajci
- 50g Sukrin
- 100g sirnega namaza
- Nadev:
- 1 jajce
- 300g polnomastne skute
- vanilija
- 15ml ruma
- 50g Sukrin Melis
Postopek
- Korak 1 Testo pripravimo tako, da posebej premešamo suhe sestavine in posebej sirni namaz in jajce ter jih združimo.
- Korak 2 Ko vmesimo testo jo ovijemo v folijo ter postavimo v hladilnik, medtem pa pripravimo skutin nadev.
- Korak 3 Za skutin nadev preprosto dobro zmiksamo vse sestavine skupaj in že je pripravljen.
- Korak 4 Ko je skutin nadev pripravljen, med dvema peki papirjema razvaljamo testo na zelo zelo tanko, saj se med kuhanjem zelo razširi (odebeli).
- Korak 5 Razvaljano testo premažemo s skutinim nadevom ter prepognemo v rolo, ki jo zelo na tesno ovijemo v čisto krpo.
- Korak 6 Rolo ovito v krpi, kuhamo v slanem kropu cca 45 min.
Za komentiranje, se morate prijaviti