Pizza - brez peke
29. junija, 2015
: 1
: 15 min
: Zelo enostavno
Tudi brez pečice nastane zelooo dobra pizza

Sestavine
- 150g naribane mozzarelle
- 1 jajce
- začimbe (origano, bazilika, česen)
- 2 majhna paradižnika
- 1 tuna
Postopek
- Korak 1
Naredimo paradižnikovo omako tako, da v ponev damo narezan paradižnik ter ga popečemo dokler se ne popolnoma omehča. Ko je dovolj mehek ga damo v skodelico, solimo in začinimo ter pomečkamo z kuhalnico. - Korak 2 Zdaj pa začnemo sestavljati pizzo. V ponev potresemo 50g mozzarelle. Na srednjem ognju segrevamo ponev medtem pa razžvrkljamo jajce. Jajce začinimo s soljo in začimbami ter mu dodamo žlico ali dve vode da je jajce bolj tekoče.
- Korak 3 Ko se mozzarella začne topiti, polijemo čez razžvrkljano jajce ter počakamo da jajce zakrkne.
- Korak 4 “Testo” premažemo z paradižnikovo omako čez posujemo ostalo mozzarella na koncu pa še tuno.
- Korak 5 Pokrijemo in pečemo dokler se mozzarella ne raztopi nato pa odkrijemo in zvišamo ogenj za 1min da se mozzarella na dnu popeče in postane hrustljava.
Za komentiranje, se morate prijaviti