Pizza – brez peke

Pizza - brez peke

29. junija, 2015
: 1
: 15 min
: Zelo enostavno

Tudi brez pečice nastane zelooo dobra pizza

Objavil:

Sestavine
  • 150g naribane mozzarelle
  • 1 jajce
  • začimbe (origano, bazilika, česen)
  • 2 majhna paradižnika
  • 1 tuna
Postopek
  • Korak 1
    Naredimo paradižnikovo omako tako, da v ponev damo narezan paradižnik ter ga popečemo dokler se ne popolnoma omehča. Ko je dovolj mehek ga damo v skodelico, solimo in začinimo ter pomečkamo z kuhalnico.
  • Korak 2 Zdaj pa začnemo sestavljati pizzo. V ponev potresemo 50g mozzarelle. Na srednjem ognju segrevamo ponev medtem pa razžvrkljamo jajce. Jajce začinimo s soljo in začimbami ter mu dodamo žlico ali dve vode da je jajce bolj tekoče.
  • Korak 3 Ko se mozzarella začne topiti, polijemo čez razžvrkljano jajce ter počakamo da jajce zakrkne.
  • Korak 4  “Testo” premažemo z paradižnikovo omako čez posujemo ostalo mozzarella na koncu pa še tuno.
  • Korak 5 Pokrijemo in pečemo dokler se mozzarella ne raztopi nato pa odkrijemo in zvišamo ogenj za 1min da se mozzarella na dnu popeče in postane hrustljava.