Pesto genovese

Pesto genovese

13. septembra, 2015
: 2
: 15 min
: 15 min
: Zelo preprosto

Ena najboljših omak, ko pa je domača je seveda še toliko boljša.

Objavil:

Sestavine
  • 50g listov svežih listov bazilike
  • 100g naribanega sira Grana Padano (še boljše pride iz 70g Grana Padano in 30g Pecorina)
  • 15g pinjol
  • 2 stroka česna
  • 100ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • ščepec soli
Postopek
  • Korak 1 Začimbe in spol premešamo s sezamovo moko
  • Korak 2 Jajce razžvrkljamo
  • Korak 3 Sestavine damo v multipraktik in zmiksamo, da nastane gosta omaka.
  • Korak 4 Omako hranimo v hladilniku in porabimo v enem tednu. Lahko jo tudi zamrznete.