Cvetačna pizza
11. marca, 2017
: 1
: 30 min
: 25 min
: 1 hr
: Srednje

Sestavine
- Testo za pizzo velikosti 22 cm:
- 250g cvetače
- 25g naribane mozzarelle
- 1 jajce
- 15g Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 5g indijskega trpotca
- Sol
- Česen v prahu
- Nadev
- Paradižnikova mezga
- Mozzarella
- Začimbe za pizzo (bazilika, origano, timijan, majaron,...)
Postopek
- Korak 1 Cvetačo fino naribamo in jo cca 5-10min pražimo, da voda izhlapi in porjavi.
- Korak 2 Prepraženo cvetačo ohladimo in ji primešamo najprej vse suhe sestavine nato še jajce ter dobro pregnetemo.
- Korak 3 Iz pripravljenega testa, oblikujemo pizzo premera 22cm na pekaču obloženem s peki papirjem.
- Korak 4 Testo damo peči v predhodno segreto pečico na 180°C za 15 min
- Korak 5 Jo obrnemo in pečemo še nadaljnih 7-10min.
- Korak 6 Ko je testo pečeno jo vzamemo ven, pečico pa nastavimo na 220°C.
- Korak 7 Medtem ko se pečica segreva obložimo pizzo.
- Korak 8 Pizzo vrnemo v pečico, da se mozzarella raztopi.
Za komentiranje, se morate prijaviti