Pulled beef burger

Pulled beef burger

5. aprila, 2018
: 4
: 30 min
: 45 hr
: 48 hr
: Preprosto

Objavil:

Sestavine
Postopek
  • Korak 1 Iz sukrin mešanice za kruh spečemo 5 bombetke za burger po navodilih za pripravo kruha na škatli
  • Korak 2 Vse začimbe razen gorčice premešamo
  • Korak 3 Kos mesa premažemo z gorčico ter natremo z začimbami
  • Korak 4 SV metoda: Meso vakumiramo in kuhamo na 70°C 24-48h. Kuhano meso vzamemo iz vrečke, narahlo popivnamo z kuhinjsko brisačo ter dokončami v pečici na žar funkciji cca 10min na vsaki strani.
    V pečici:Meso damo v pekač, prilijemo malo juhe, pokrijemo z alu folijo ter pečemo na 110°C, 4-8h. Pol ure pred koncem zvišamo temperaturo pečice na 220°C (ali več, če pečica to omogoča), vzamemo ven pekač, ter vrnemo v pečico samo meso in pečemo na vsaki strani še 15 min, da nastane skorjica.
  • Korak 5 Tik pred koncem peMeso z dvemi vilicami ali z rokami natrgamo
  • Korak 6 Sestavimo burgerje