Brisket – sous vide

Brisket - sous vide

9. junija, 2018
: 20
: 1 hr 30 min
: 40 hr
: 45 hr
: Srednje

Prejšnji vikend sem pripravil tako imenovani 'texas style brisket' - počasi pečena/dimljena goveja prsa

Objavil:

Sestavine
  • 15kg govejih prsi (s kostjo). Če dobite že brez kosti cca 10kg
  • Začimbe (sol, poper, gorčica, paprika, česen v prahu, čebula v prahu)
Postopek
  • Korak 1 Ločil sem meso prsi od kosti
  • Korak 2 Solil, vakumiral in dal kuhati sous vide za 36h na 68.3°C
  • Korak 3 Po 36h sem ga dal iz vrečke in na hitro ohladil na 3°C in pustil v hladilniku naslednjih 12h
  • Korak 4 Začinil z rumeno gorčico in dry rubom (sol poper, čebula, česen, paprika, kajenski poper, kumina)
  • Korak 5 Dal dimit na cca 110°C 3h z hrastovim lesom
  • Korak 6 Pustil da odleži 1h