Brisket - sous vide
9. junija, 2018
: 20
: 1 hr 30 min
: 40 hr
: 45 hr
: Srednje
Prejšnji vikend sem pripravil tako imenovani 'texas style brisket' - počasi pečena/dimljena goveja prsa

Sestavine
- 15kg govejih prsi (s kostjo). Če dobite že brez kosti cca 10kg
- Začimbe (sol, poper, gorčica, paprika, česen v prahu, čebula v prahu)
Postopek
- Korak 1 Ločil sem meso prsi od kosti
- Korak 2 Solil, vakumiral in dal kuhati sous vide za 36h na 68.3°C
- Korak 3 Po 36h sem ga dal iz vrečke in na hitro ohladil na 3°C in pustil v hladilniku naslednjih 12h
- Korak 4 Začinil z rumeno gorčico in dry rubom (sol poper, čebula, česen, paprika, kajenski poper, kumina)
- Korak 5 Dal dimit na cca 110°C 3h z hrastovim lesom
- Korak 6 Pustil da odleži 1h
Za komentiranje, se morate prijaviti