Sushi – Maki

Sushi - Maki

3. novembra, 2017
: 6
: 20 min
: 10 min
: 30 min
: Preprosto

Maki rolice

Objavil:

Postopek
  • Korak 1 Vsaj nekaj uri prej, še boljše pa en dan prej, pripravimo rižev kis za sushi. Kos Kombu alg damo v rižev kis, ter skuhamo, da zavre
  • Korak 2 Odstavimo ter dodamo še Sukrin in sol ter premešano da se oboje popolnoma raztopi
  • Korak 3 Algo vržemo proč, kis pa precedimo skozi fino sito
  • Korak 4 Pustimo, da se ohladi
  • Korak 5 Ko je rižev kis ohlajen, lahko pripravimo sushi
  • Korak 6 Riž pripravimo po navodilih na embalaži (speremo, skuhamo,..)
  • Korak 7 Opran riž popražimo v ponvi, cca 5min
  • Korak 8 Riž stresemo na plitev krožnik, da se čim hitreje ohladi
  • Korak 9 Medtem ko se riž ohlaja narežemo ribo ter zelenjavo na podolgovate palčke
  • Korak 10 Ohlajen riž premešamo skupaj s sirnim namazom ter dodamo rižev kis po okusu
  • Korak 11 Če nimamo podloge za zvijanje sušija, si pomagamo z prozorno folijo
  • Korak 12 Na folijo položimo list Nori alge in premažemo z rižem
  • Korak 13 Proti robi alge v vrsto zložimo kose ribe in zelenjave
  • Korak 14 Zvijemo v rolo in narežemo na manjše rolice