Čokoladno arašidova torta

Čokoladno arašidova torta

21. March, 2016
: 30 min
: 30 min
: 1 hr
: Srednje

Čokoladno arašidova torta

By:

Ingredients
Directions
  • Step 1 Maslo in čokolado stopimo in pustimo, da se malo ohladi. Medtem ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake stepemo s Sukrinom v drugi skledi pa stepemo še beljake v trd sneg. Ko je čokolada dovolj ohlajena jo dodamo k rumenjakom nato še sodo bikarbono in dobro premešamo. Začnemo izmenično dodajati še arašidovo moko in sneg beljakov. Pečemo cca 15min na 180°C.
  • Step 2 Pripravek svežega sira premešamo z arašidovim maslom, arašidovo moko in 4 žlicami Sukrin melis-a. Razdelimo na dva enaka dela. Enemu delu dodamo še kakav in še eno žlico Sukrin melisa in dobro premešamo. Želatino pripravimo po navodilih, polovico damo v čokoladni del kreme drugo polovico pa v arašidov del kreme ampak šele ko se se čokoladni malo ohladi v hladilniku.
  • Step 3 Biskvit namočimo z mešanico vode in arašidove moke nato namažemo s čokoladno kremo in damo torto za pol ure v hladilnik. Pripravimo do konca še arašidov del kreme in prelijemo čez čokoladno kremo in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro.
    Ko je krema ohlajena pripravimo ganache tako, da v segreti sladki smetani raztopimo Sukrin melis in čokolado. Prelijemo čez torto, posujemo z arašidi in pustimo v hladilniku še kakšno uro.