Panettone

Panettone

23. decembra, 2018
: 4 hr
: 20 min
: 4 hr 30 min
: Srednje

Svetovno znana italijanska božična klasika.

Objavil:

Sestavine
Postopek
  • Korak 1 Najprej pripravimo kvasni nastavek. Vse sestavine razen kvasa zmešamo skupaj. Prilijemo k suhemu kvasu ter pustimo, da se kvas aktivira, cca. 10-30 min (odvisno od temp. in vlage zraka).
  • Korak 2 Medtem ko čakamo na kvasni nastavek, skupaj premešamo vse suhe sestavine za testo in nalomljeno čokolado.
  • Korak 3 Aktiviranemu kvasu dodamo jajca in pomarančno lupinico ter premešamo ali na hitro stepemo.
  • Korak 4 Kvasni nastavek prilijemo k suhim sestavinam ter dobro premešamo, da dobimo lepljivo testo.
  • Korak 5 Testo razdelimo na dva dela, vsak del pa damo v en 12cm pekač, obložen s peki papirjem.
  • Korak 6 Pustimo vzhajati 3-4 ure.
  • Korak 7 Po vzhajanju vsak paneton premažemo s stepenim jajcem in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180°C za 15min nato temperaturo znižamo na 150°C in pečemo še 5 min.
  • Korak 8 Panetona vzamemo iz pekača, ju prebodemo z dvema palčkama za ražnjiče ali z dvema pletilkama in ju obesimo z glavo navzdol, dokler se vsaj delno ne ohladita.